ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAH HIWABARAKATUH


Friday, December 31, 2010

Halla-loo-yaahh 2011!

everyone tgh sibukkan diri menyiapkan diri santik-santik meletop mengalhkan bunga api untuk menonton bunga api di merata-rata tempat kerana bunga api itu bunga api tahun baru dan dapat membunga api sesuatu di dalam diri kononnya berbunga api untuk azam baru.. poodah.. okay, xbaik..


speak about azam? uhhh yeahh... urmm.. azam eh? hmm.. uh! yeahh.. sincerely, i xpenah berazam ape pun for next year.. yeahhh! thats me.. jenis aku..if i want to do something, i will go for it.. xperlu kot nk azam sepanjang tahun (bukan main lama nk kena ligan).. so SELALU nya azam yg berbuak muntah hijau yg bersungguh akan mula meresap kedalam salurah darah yg semakin sempit dengan kolesterol apabila exam bakal bermula 2-3 hari lagi.. itulah azam yg sebenarnya! yeahh!


2010? woooo-wooo.. byk SAH-NGAT lah benda jd kn... hurmm? manis? gula? masin? kicap adabi? pahit? kelat? masam-masam manis? urgh.. macam-macam ada... well, that's what we called life.. kalu hidup gembira je, pergh memang tempah tanjung ram lah kau.. well, let bygone be bygone.. malas nk fikir.. ape yg jadi, jadi la.. 


2011? okay! ready for degree babe! oh yea, saya baru masuk degree :) muda lagi.. nilai elaun semakin +++ bermakna nilai wardrobe semakin +++ juga.. this is what i like about being a student of maktab... jahat tau.. jadual pun dah dapat.. the best thing! kelas petang jumaat dah xde.. okay..bold cepat-cepat.. tulis dekat timetable 'off to dating'.. haha.. so, it means, aku akan cepat-cepat pack barang balik kluang if encik balik johor atau akan cepat-cepat siap bersama rakanda tersyang untuk berdangdut atau uhh, pergi join semayang jumaat? no no... x mungkin.. 


so, first time tulis paragraph mcm nie.. sebab konsert new year malam nie agak lame bg aku.. =.=" so, menghabiskan diri berbuang masa untuk merepek di tempat awam.. 


okay! just wanna wish u guys!!

HAPPY NEW YEAR!!

SELAMAT BERTAHUN-2011


semakin cepat tahun baru = semakin cepat graduated = semakin cepat dapat gaji = semakin cepat kawen

oyeahh..


salam sayang dari mya...


bye-bye 2010
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

welcome 2011




p/s: bunga api sedang memercikkan diri nya uh di langit kg jawa :)

semoga mereka yg berada di dataran berjaya mengawal segala-galanya.. sebab tu lah aku x celebrate new year..takut tau.. peluk cium-cium.. muaah! untuk semua..

Wednesday, December 29, 2010

happy birthday hero!

sorry for too exposing about u on this entry,..
but its YOUR birthday.. who cares?!





surat cinta untuk sang arjuna..


Happy Birthday Mohd Muzammil Hairiri!



**birthday song****
video


hey hey awak, 

First! i'm so sorry for not being by your side on your glorious day.. but we did celebrated your birthday in advance.. :) 4days! thanks for the lovely days.. :)

wishing for your healthiness, safeness and the joy to live the life each day!

eventhought, we are far apart but you must remembered to stay strong as the same way u said to me.. jarak bukan penghalang untuk semuanya.. mungkin sekarang kita terpaksa jauh, namun masa depan? :)  we wouldn't be far apart no more..we promised each other rite...

Thank You so much for all the things that u've done untuk sentiasa memastikan kita sentiasa adanya 'berdua kita'.. Thank You so much for accepting me as the real me even i not the MOST kind good person that u've ever met.. Thank You so much for all the lovely memories that we've gone through together... Thank You so much for being there where i have no soul to live on.. Thank You so much for your eternal love.. Thank You so much! Believe me, u are the best things that ever being mine :)



the birthday boy! *sayang-sayang



I can say I'm truly happy to this day
You make me thank God that I live my life every day
There's never been a doubt in my mind that I'd regret
Ever having you by my side



in the arithmetic of love
one plus one equal to everything
one minus one equal to nothing
dats y, i can't live without u :)


If i had to choose between
loving you and breathing 
I'd used my last breath 
to tell you that I love you :)



happy birthday encik muzammil
i love you!
each second
each day
for the whole of my life


reminisce the font memories :)
thank you for the sweet-sour times :)

 

 i do love you --------------------------------------(*,*)-------------------------------------- much!



muka mcm ada anak sebelas! apelah! (=,=)''



ini kerja budak-budak.. jangan layan... (=,=)"









i made this especially for you.. even kita x dpat nak celebrate sama-sama but it doesn't that kita x celebrate langsung kn? kita ada teknologi lahhh encik!  so what?! (=.=)"

i love u so much.. have a glorious cheerful birthday sweetheart

Monday, December 27, 2010

lima lima lima lima lima

lagi................

5 hari nak makan banyak-banyak

5 hari nak request apa saja yg tekak nak

5 hari nak guling golek tungging atas katil lama-lama

5 hari nak tgk cerita cina tv2 pukul 6 dengan mak

5 hari nak tgk hbo puas-puas

5 hari nak jaga shaun the sheep cukup-cukup

5 hari nak tunggu encik sayang datang kembali ke pangkal jalan

dan
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


5 hari lagi bakal berlakunya banjir besar

akibat pertumpahan air hidung yg teresak-esak buat kesekian kalinya kerana bermula kembali long-distance relationship dengan encik sayang yg boleh membuat dada dan akal terumbang ambing.. sehingga encik sayang perlu mencipta alasan baru untuk memujuk budak gedik-gila-asyik-nak-taching-rasa-nak-sepak-laju2 nie untuk kembali ke pangkal jalan..

































saya sayang awak!   sangat-sangat-sangat   :)








aku benci gila batu pahat! tp at the end of study nanti mula la nk rindu maktab la apa la..konon 5 tahun byk kenangan.. jadah.. semakin hari semakin irritating :)




Saturday, December 18, 2010

15 tips untuk wanita belum berkahwin :)

oh, ini adalah tips yang dapat di amalkan jika anda bangun ketika jam menunjukkan hampir dua angka... mari baca! hebat :)

1. bangun-bangun je terus cari sikat, sepit cantik-cantik rambut anda itu..

2. tukar baju yg lain untuk menunjukkan anda telah mandi di subuh hari..

3. keluar dari bilik dengan memegang hp lalu berkata, 'haha..gila bai, penat kot gua cari dari lepas subuh td x jumpa-jumpa.. untuk lu gua snggup beb x tido lepas subuh...'

4. terus mencampakkan hp di atas mana-mana rak, dan menjerit,'cis, waktu nie pulak nk sakit perut!'

5. terus meluru ke tandas untuk mengambil peluang memberus gigi dengan hebatnya.

6. apabila anda keluar dari tandas, terus capai pisau untuk memotong bawang dan tolong apa yg sepatutnya..

7. jika bonda sudah siap masak, sila tunjuk rajin sambil mengelap dapur dan membuat sambal belacan sebagai mengambil hati bonda anda yg bakal menjadi naga..

8. amaran! sila jangan cuba capai nasi lemak di atas meja sebelum anda membuat kerja.. awas! anda bakal ditempik oleh naga bonda anda..

9. selepas berjaya mengemaskan dapur kering dan basah, sila capai penyapu dan sapulah di mana-mana yang anda suka...

10. nak lg hebat? teruskan dengan aktiviti mengemop lantai di mana yg anda suka..

11. setelah anda berjaya mengemas dan menyapu semua tempat yg ada, barulah anda toleh ke kiri dan ke kanan untuk mengambil peluang breakfast nasi lemak anda..

12. setelah melantak nasi lemak anda, sila berkata, 'ma nie, breakfast tak ajak org pun' untuk menunjukkan anda terlepas makan breakfast sebab tiada org yg ajak..

13. terus duduk di sebelah mak anda sambil lipat baju yg ada, sambil berkata, ' ma, org dah boleh kawen kn..bangun awal, pandai masak, pandai mengemas dan sebagainya! dah boleh kan ma?' lalu berikan senyuman terbaik dan tunjukkan keyakinan yg teguh kepada bonda anda..

14. bergembiralan anda lalu melompat mencium pipi telinga bonda anda, jika beliau menyatakna, 'yes, saya merestukan perkahwinan anda' :) lalu anda katakan lah hal sebenar bahawa anda telah bangun pada jam yg menunjukkan jan hampir angka dua..

15. jangan bersedih jika bonda menoleh kata membuat muka toya mengalah kan anda lalu berkata,'4 tahun lagi..' kerana saya terlalu sudah biasa mendapat jawapan itu acap kali saya bercakap tentang hal ini.. =____="

esok,kita buat lagi! hahaha..







gua tak tahu lah kenapa makan byk pun badan gua tetap papan lapis..









p/s: gua pegi suarasa dekat qb semalam.. mcm nk ckp #$%^&*, xde artis sorg pun! gua mcm nk cili je intan ladyana yg asyik sebut.'pegi tau!'.. mane artis?! mane?! sambil menjegilkan mata kepada beliau... penat gua pakai cantik-cantik walaupun tetap tak cantik.. pergh, memang lepas nie gua takkan terpengaruh dengan segala dusta duniawi ni lg!


Monday, December 13, 2010

gila meroyan

i wanna buy a boot

i wanna buy an oxford shoes

i wanna buy the Gibson guitar

i wanna the new-fresh-look of skinny jeans

i wanna buy a lot of shirtssss

i wanna buy some necklace

i wanna buy a lot of accessories

i wanna buy a lot of new-beautiful-colorful shawl

i wanna dress as much as it can be

i wanna try those new stuff on fashion

i wanna shop till i drop

i wanna go for a vacation all around the world

i wanna be at the beautiful beach without the bitches

i wanna be in a jet plane

i wanna be a BILLIONAIRE!
so freaking bad
buy all of the things i never had
:(
the fashionista?

those things makes me crazier and getting craziest each day

*click the name for further information




the fashion week


Maria Elena


urgh! awesome

the oxford heels
super duper yummy! urghhh


  





and last but not least



the obsessing of YUNA flows in my blood now..
oh, yeah! 




 

i adore all of em! :)






p/s: okay, entry ini sempena ke-stress-an elaun aku x masuk-masuk lg... :(  kenape eh waktu xde duit, mcm-mcm keluar dalam badan nk beli mcm-mcm... grrrr...

Wednesday, December 8, 2010

berjaya menjadi perempuan! :D

haha.. well well... mesti tak percaya punya kan...
hihi.. sedikit malu disitu.. oh, mula nak berbangga diri... =___=''

everyone yg kenal, commonly relate myself seorang yg rough, lasak, macam-nak-tumbuk-orang-selalu , ngaum ngaum kan..
oh, memang betul.. tak nafi pun, im not soo into the gurlish things...
makeup pun x pndai, dress-dress perempuan ape tah lg kn..
oh! tetapi, saya berjaya menjadi perempuan ohh sekarang..
hihi..walaupun sekejap.. =____="
ini semua gara-gara kebuhsanan yang melampau..

well, hey guess what?!
i berjaya buat puding cocktail ok..
setakat pandai masak, oh..it just a small things..
means hey! u already 19 rite? xkan masak pun xlepas..
hihi.. but, i sangat jarang ok nak buat benda-benda remeh nie..
ayak-ayak susu tepung ke hape nie ok.. SANGAT jarang..

well.. agak kelibut jugak nak cari those stuff..
setengah yg i sendiri xpernah dengar..
KONNYAKU JELLY? have u even heard that before?
i cari those thing dengan encik dekat tesco je ok..
dah cari semua, tinggal that thing je xjumpa..

mane nak cari KONYA nie?
*both of us dah mcm, 'eh betul ke ade benda nie' agak doubt disitu
after sooooooo long, baru jumpa!
ni haa rupanya konya tuh... grr grrrr grrrrrr

konyaku yang buat aku dan 'konya' pening mencarimu =,=''

so..................................
bermulalah aksi perempuan dirumah bersama my eldest sister...
penat kot kena pukul adunan tu NON-STOP ok..
agak exercise disitu.. sebab kena pukul guna whisk sampai pekat..
serius! sangat lenguh ok...
so...dah pekat after so long!
ini adunan nyeeee!
adunan sudah sedia untuk disejukkan :)


well, yang comot tue my eldest yg masukkan =___="

sekejap je nak keras!
then,
susun-susun..
tuang-tuang..
dan makan-makan..




nah, puding cocktail untuk semuaa!!

yg coklat itu pudingnya.. yg lain-lain bahan biasa sahaja

cejuk-cejuk sangat errrrrrmmmmm! marbeles!



macam nak nangis bila berjaya buat.. :)
made by : MYA yg LEMAH LEMBUT yg BERJAYA menjadi PEREMPUAN ASLI ok :)))


resepi diambil di [SINI] dan original resepi dari [SITU]


p/s: erm, i rasa budak-budak maybe suka..tapi xdela, 'oh! sangat sedap! boleh menangis ini.. terharu tak penah makan benda sedap macam ni'.. =__="   for me, mcm ermmm boleh laa....xdela nak mengigau malam jd zombi nak makan jgk benda nie.. but try la! sangat best ok dapat buat..

*agak-agak mak mentua bangga tak tengok nie? ke kene reject?  =__="

Sunday, December 5, 2010

kenapa perempuan menangis

okay, i cuma reblog dr fb je..
saya jumpa bnda alah nie masa tgh godek2 kot encik saya berlaku curang
eceh! xde la... tgh godek2 wall encik, tbe2 mne tah tbe2 dpt this thing...
so, do spent a lil time to read this... :)


Suatu hari, seorang anak bertanya kepada ibunya, “Ibu, mengapa ibu menangis?” Ibunya menjawab, “Sebab ibu adalah perempuan, nak.”
“Saya tidak mengerti ibu,” kata si anak.
Ibunya hanya tersenyum dan memeluknya erat. “Nak, kau memang tak akan mengerti”
Kemudian si anak bertanya kepada ayahnya. “Ayah, mengapa ibu menangis?” “Ibumu menangis tanpa sebab yang jelas,” sang ayah menjawab.
“Semua perempuan memang sering menangis tanpa alasan.”
Si anak membesar menjadi remaja, dan dia tetap terus bertanya-tanya, mengapa perempuan menangis? Hingga pada suatu malam, dia bermimpi dan bertanya kepada Tuhan, “Ya Allah, mengapa perempuan mudah menangis?” Dalam mimpinya dia merasa seolah-olah mendengar jawapannya:

“Saat Ku ciptakan wanita, Aku membuatnya menjadi sangat utama.
Kuciptakan bahunya, agar mampu menahan seluruh beban dunia dan isinya, walaupun juga bahu itu harus cukup nyaman dan lembut untuk menahan kepala bayi yang sedang tertidur.

“Kuberikan wanita kekuatan untuk dapat melahirkan bayi dari rahimnya, walau kerap berulangkali menerima cerca dari si bayi itu apabila dia telah membesar.

“Kuberikan keperkasaan yang akan membuatnya tetap bertahan, pantang menyerah saat semua orang sudah putus asa.

“Ku berikan kesabaran jiwa untuk merawat keluarganya walau dia sendiri letih, walau sakit, walau penat, tanpa berkeluh kesah.

“Kuberikan wanita perasaan peka dan kasih sayang untuk mencintai semua anaknya dalam apa jua keadaan dan situasi. Walau acapkali anak-anaknya itu melukai perasaan dan hatinya. Perasaan ini pula yang akan memberikan kehangatan pada anak- anak yang mengantuk menahan lelap. Sentuhan inilah yang akan memberikan kenyamanan saat didakap dengan lembut olehnya.

“Kuberikan wanita kekuatan untuk membimbing suaminya melalui masa-masa sukar dan menjadi pelindung baginya. Sebab bukankah tulang rusuk yang melindungi setiap hati dan jantung agar tak terkoyak..?

“Kuberikan kepadanya kebijaksanaan dan kemampuan untuk memberikan pengertian dan menyedarkan bahawa suami yang baik adalah yang tidak pernah melukai isterinya. Walau seringkali pula kebijaksanaan itu akan menguji setiap kesetiaan yang diberikan kepada suami agar tetap berdiri sejajar, saling melengkapi dan saling menyayangi.

“Dan akhirnya, Kuberikan wanita air mata, agar dapat mencurahkan perasaannya. Inilah yang khusus kepada wanita, agar dapat dia gunakan bila-bila masa pun dia inginkan. Ini bukan kelemahan bagi wanita, kerana sebenarnya air mata ini adalah “air mata kehidupan.”


p/s : perempuan itu menangis agar dia dapat menghilangkan semua sengsara di dada.. untuk ekspesikan perasaaan.. bukan untuk menunjukkan kemampuan melemahkan dan membuat anda diselubungi perasaan bersalah dan terus menjatuhkan salah itu dibahu anda.. tidak! :)

Friday, December 3, 2010

suhweetttttt nya!

okay, hari nie tatau knapa tiba jd gatal seluruh badan..
mungkin sebab esok pengubat segalanya..
cewah! jiwang..
dr tadi asyik sengih mengalahkan putera katak gemok tue..

sengih lg.. :)

dan 

sengih lg....... :))

dan 

sengih lg lg....... :D

okay nampak kegatalan yg melampau..
sila lempang sekarang...
tp awak lempang ke hape ke
saya tetap akan sengih..

bila tgk nie..



sebab suwettt sangat!
okay saya gatal lg...
saya memang suka berangan
awak kena paham tue
tp saya tak tahu lah kenapa gatal sgt nie
mungkin sebab nak tukar nama
'siti-tak tahu'
sedap x? tehee.. :)

maaf kalau awak muntah laju-laju.. :D



p/s: baik berhenti sekarang...

Monday, November 29, 2010

heart...miss..hurt

i hate when i started to miss you...






Well hey
So much I need to say
Been lonely since the day
The day you went away
So sad but true
For me there's only you
Been crying since the day
The day you went away
 
 
 
 
 
 





 
 .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
 
 
p/s: tlg jgn cengeng!

Tuesday, November 23, 2010

eh, mana ada...bukan mcm tue laa

err, salah ke kalau x keluarkan...


'eh, mana ada......bla..bla...bla...'
'bukan la...bla..bla...bla...'
'hari tue bukan ke dia....bla...bla...bla...'
'tak, bukan la...hari tue aku tgk lain...bla..bla..'
'iyeee kee..*dgr muka yg paling jelik penah buat kn....'





sebelum mendengar pandangan org lain sehabisnya?





semua org berhak mengutarakan pandangan
semua org berhak diberi didengari
tak kira berapa tinggi status pendidikan
dan 
anda juga ingin dihormati





jd
hormatlah pandangan org lain 
sebagaimana anda ingin 
pandangan anda dihormati





please lend our ears...
even for a second...
without saying..'eh, no...that's not the....bla..bla..'






thank you.

Monday, November 8, 2010

leena's giveaway!



 yeahhh!! ini senang sahaja..
mahu di copy pastekn sahaja..
mari2 join ramai2..... :) 
mesti best.. dapat hadiah lumayan.. 
x alphard, bmw, xpun mercedes benz!
dijamin! 
cik leena yg kata naa... 
hehe 
mari beli! mari beli!

terima kasih sayang cik leena bg giveaway yg senang..
dapat saya tenangkan diri sebelum exam...
hihi




Thursday, October 28, 2010

x perlu semua itu

x perlu harta beribu-ribu
x perlu puji bertalu-talu
x perlu meninggi sampai ke langit
x perlu angkuh menyusun bicara
x perlu berlagak sang mulia
x perlu menjadi sang perwira
x perlu menjadi penyelamat dunia
x perlu menjadi sang utama
x perlu mengayuh arus dusta
untuk menjadi kegilaan semua




jika akal sekangkang kera..
nilai agama disisihkan begitu sahaja..







dunia semakin uzur
yg buta agama menjadi pemimpin negara.
alahai negara.

Friday, October 15, 2010

terusik.

kenapa mya... mengapa terusik.. mngapa pada waktu begini.. oh, sayu! tersangat.. mengapa begini... mungkin ditinggalkn seorang? mungkin juga.. atau mungkin kerana kesakitan dialami orang tersayang..ya! Oh Tuhan, tabahkan lah hati hambamu.. sungguh, perit bila berjauhan..

apa-apa terjadi xdapat kita lakukan.. hanya mampu berdoa dan kuatkan semangat SAHAJA.. takkan mampu difikirkan apabila suatu ketika nanti akan kehilangan org tersayang, yg menjaga menbimbing memarah memujuk dan memberi kasih sayang tanpa jemu sejak kecil..

Oh, Tuhan.. kembalikan kesihatan ayahku.. sesungguhnya, belum dapat aku membalas segala penat jerih dan kasih sayang yang dicurahkan kepadamu. aku belum kuat untuk menghadapi semua ini.. berikan aku peluang untuk membalas kesemua jasanya kepada ku dan izinkan aku membahagiakannya di kala aku selalu menyakitinya suatu ketika dulu.. Oh Tuhan, ku memohon kepada-Mu, permudahkan segala urusannya.. dan kembalikan kesihatannya.. aku memohon, Ya ALLAH..

terusik.. terlalu terusik.. apabila aku tidak dapat berbuat apa-apa.. berada terlalu jauh darinya...rindu semua mengenainya.. semua! rindu pelukan dakapnya sewaktu kecil dahulu... rindu kucupan penuh muka sewaktu kecil dulu..dan rindu segalanya.. baru sedar ya amirah, kau tidak lagi dakapnya.. hanya cium dahi pipi semua sahaja...kau tidak lagi mematuhi segala arahannya.. kau tidak lagi menjadi anak yg baik..

kini, baru kau sedar mengenai semuanya... baru kau mahu merelakan diri kau menjejakkan kaki di sini, menimba ilmu, mencapai impiannya.. segala yg dirancangkan adalah untuk kebaikkan kau juga amirah..hanya untuk kau.. abah x dapat satu sen pun dari semua nie.. minta maaf abah... adik minta maaf...

lantas, kau capai hp dan sms terus kepada mak.. " Mak, ckp kat abah, yg adik sayang sgt kat abah dan adik sentiasa doakan kesihatan abah kembali mcm dulu..dan jgn lupa ucapkan terima kasih atas kasih syg abah selama ni untuk adik". seketika hp berbunyi, melontarkan isi perut yang menyegat hati, "adik, abah ckp terima kasih..dan abah sygkan semua anak-anaknya". *tidak mampu berkata lagi.. terusik... terlalu terusik...

adik sayangkan abah.. dan adik akan sentiasa doakan abah sihat mcm dulu.. adik sentiasa doakan...sentiasa...terima kasih abah...sbb kasih syg yg x terhingga yg abah luahkn untuk adik...  terima kasih..

adik terlalu sygkan abah..




p/s : abah akan operation this sunday.. minta sgt semua doakan segala selamat.. doktor ckp nk buang ketumbuhan dekat prostate gland..tp doktor x pasti whether it is cancer or not.. hopefully, its not.. terlalu berharap bukan.. saya tidak setabah itu.. tolong doakan kesihatan abah saya.. tolong....

Thursday, October 14, 2010

oh..

saya sedar saya terlalu susah untuk hapdate post..
mungkin.. saya lebih suka membaca...
dan mungkin saya hanya akan menulis bila tidak berbendung di dada...
saya mengaku.. saya bukan blogger...
dan saya hanya menulis apa yg terkandung di minda..
sekadar berkongsi rasa...
apabila tidak tertanggung jiwa..
:)

minta maaf semua... :)

Saturday, October 2, 2010

hye

urm, big surprise here...
my dad baru admit hospital smlm..
kidney problem.. so, quite emo since last nite..
sorry for those yg xdpt lynan secara baik especially U..
so, hopefully for those yg ter lalu bace..
minta pray for my dad..
lgpun as u know, saya sendiri duk johor kn..
while my dad yg tgh suffering kat sp.. it takes time for me nk terima semua ni even my eldest ckp everything ok..kalau hendak nk saje saya trus terbang ke sana..
but, even thought u cry smpai lebam, u cant do anything kn..
please pray for my dad... please... :(

and sory x wish SELAMAT HARI RAYA.. but then ,im gonna wish, WELCOME OCTOBER! school break soon!! :)

Saturday, August 7, 2010

kadang-kadang kita terleka...


hidup? macam2 dugaan.. org ckp hidup mcm bola... org ckp hidup mcm tayar... org ckp hidup mcm bola golf / bola tampar dan semuanya.. tapi xpenah org ckp hidup umpama trek sprinter..atau hidup umpama jalan yg lurus... sebab tu la kita selalu mintak, 'tunjukkan aku ke jalan yg lurus'..kn? sebab xde masalah, xde gembira, xde duka, xde pedih..x bermakna la hidup kita..xde rencah la hari kita..dan xde kekuatan la kita...

even kita taw pun hidup kita umpama roda dan sebagainya yg bulat2, kadang2 kita sendiri pun lupa benda tue.. apa yg kita nk? hidup sentiasa bahagia... xbersyukur kn? aku pun selalu mcm tue.. asyik emo.. sedangkn semua berlaku sebab nk kuatkn aku! tp aku xpnah nk hargai... xpenah nk kuat.. asek nk down.. xpenah nk tabah... *sigh... sekarang baru aku sedar... segala yg terjadi, aku kena mulakan yg baru... segala benda yg terjadi hanya ingin menguatkan aku!

hmm..video nie aku dpt dr blog of one of my frens gitu la.... xsangka la sbb aku boleh la pulak ann tgk iklan2 melayu cm gnie..yeah! seswai for those yg bercintan-cintun, yg selalu terguling telanggang dlm hidupnya (mcm aku)... cinta? memang indah.. tp kalu sakit? menyegat! mcm aku, mula la nk gelabah sana-sini.. aku sedar, i'm too emosional..n by this videos,it make me realise the love of life........ :)  astalabista bebeh! :D

Cinta itu sentiasa ada, cuma kita kena menyemarakkannya.

hargai sebelum kehilangan... 

video video

 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...