ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAH HIWABARAKATUH


Saturday, August 7, 2010

kadang-kadang kita terleka...


hidup? macam2 dugaan.. org ckp hidup mcm bola... org ckp hidup mcm tayar... org ckp hidup mcm bola golf / bola tampar dan semuanya.. tapi xpenah org ckp hidup umpama trek sprinter..atau hidup umpama jalan yg lurus... sebab tu la kita selalu mintak, 'tunjukkan aku ke jalan yg lurus'..kn? sebab xde masalah, xde gembira, xde duka, xde pedih..x bermakna la hidup kita..xde rencah la hari kita..dan xde kekuatan la kita...

even kita taw pun hidup kita umpama roda dan sebagainya yg bulat2, kadang2 kita sendiri pun lupa benda tue.. apa yg kita nk? hidup sentiasa bahagia... xbersyukur kn? aku pun selalu mcm tue.. asyik emo.. sedangkn semua berlaku sebab nk kuatkn aku! tp aku xpnah nk hargai... xpenah nk kuat.. asek nk down.. xpenah nk tabah... *sigh... sekarang baru aku sedar... segala yg terjadi, aku kena mulakan yg baru... segala benda yg terjadi hanya ingin menguatkan aku!

hmm..video nie aku dpt dr blog of one of my frens gitu la.... xsangka la sbb aku boleh la pulak ann tgk iklan2 melayu cm gnie..yeah! seswai for those yg bercintan-cintun, yg selalu terguling telanggang dlm hidupnya (mcm aku)... cinta? memang indah.. tp kalu sakit? menyegat! mcm aku, mula la nk gelabah sana-sini.. aku sedar, i'm too emosional..n by this videos,it make me realise the love of life........ :)  astalabista bebeh! :D

Cinta itu sentiasa ada, cuma kita kena menyemarakkannya.

hargai sebelum kehilangan... 

video video

 

1 comment:

Josh Healy said...

Hi, hope it's OK to contact you here. We would love to include your blog on our giveaway search engine: Giveaway Scout (http://www.giveawayscout.com). Have a look and if interested, use our online form to add your blog (http://www.giveawayscout.com/addblog/ ). thanks, Josh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...