ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAH HIWABARAKATUH


Saturday, August 7, 2010

kadang-kadang kita terleka...


hidup? macam2 dugaan.. org ckp hidup mcm bola... org ckp hidup mcm tayar... org ckp hidup mcm bola golf / bola tampar dan semuanya.. tapi xpenah org ckp hidup umpama trek sprinter..atau hidup umpama jalan yg lurus... sebab tu la kita selalu mintak, 'tunjukkan aku ke jalan yg lurus'..kn? sebab xde masalah, xde gembira, xde duka, xde pedih..x bermakna la hidup kita..xde rencah la hari kita..dan xde kekuatan la kita...

even kita taw pun hidup kita umpama roda dan sebagainya yg bulat2, kadang2 kita sendiri pun lupa benda tue.. apa yg kita nk? hidup sentiasa bahagia... xbersyukur kn? aku pun selalu mcm tue.. asyik emo.. sedangkn semua berlaku sebab nk kuatkn aku! tp aku xpnah nk hargai... xpenah nk kuat.. asek nk down.. xpenah nk tabah... *sigh... sekarang baru aku sedar... segala yg terjadi, aku kena mulakan yg baru... segala benda yg terjadi hanya ingin menguatkan aku!

hmm..video nie aku dpt dr blog of one of my frens gitu la.... xsangka la sbb aku boleh la pulak ann tgk iklan2 melayu cm gnie..yeah! seswai for those yg bercintan-cintun, yg selalu terguling telanggang dlm hidupnya (mcm aku)... cinta? memang indah.. tp kalu sakit? menyegat! mcm aku, mula la nk gelabah sana-sini.. aku sedar, i'm too emosional..n by this videos,it make me realise the love of life........ :)  astalabista bebeh! :D

Cinta itu sentiasa ada, cuma kita kena menyemarakkannya.

hargai sebelum kehilangan... 

video video

 

apabila CIKGU MYA berkata-kata

apabila cikgu mya berkata-kata, maka semualah akan ditipunya! haha...
waaa~~lama btul menyepi ann....tah mls laaaa.........

ha! MINGGU NIE perghhh... terbaik ahh..seperti juga cikgu wawa, cikgu mya juga boley tahan sibuknya....
okay ya murid2 mari cikgu ceritakn apa yang berlaku ya... sesungguhnya kita mulakn dengan persembahan SELOKA yang perlu cikgu mya buat..oh silap disitu ya! kelas cikgu mya.. :) well... susah kot nk buat menda alah nie... cikgu mya merupakan org yg penting yg dalam persembahan ini... tgk! ini tugas cikgu mya ya!

 muka kalu boley comot, xboley blahh...

ya! cikgu mya ditugaskan menjaga P.A system yall!! haha... org pemalas kn...dah join kelab cikgu wawa dahh.. :) overall. gempak lah seloka nie..jaga2 cikgu mya pandai jaga P.A system kn.. *muntah sekarang..(xde kna mngena dgn P.A system pun smanye)... :D

nah! amek la gmbr yg berkaitan mlm tuh....


muka excited si gabanita.. :)


stage ala2 gempak gitu yalll....

wokeh, kita masuk pulak ye cerita pasal pameran sains ye murid2... cikgu mya dan rakan2 sejawat perlu mengADAkan pameran nya untuk serata pelusuk orang dan sewaktu dengannnya gara2 itu lah, ape tah CITRA GEMILANG (err..jgn tanya lebey2, x tau mendanya ya!) 

okay, mari kita lihat persediaan bagi pameran tersebut! penat yalll nak buat menda alah nie... otak perlu diletakkan enjin turbo dan machine gun yg sekucup nya! eh, SECUKUPnya! haa.... penat kot perah jemur otak nie dok pikir mende arrr nk pamer...agar2 pamer badan sendiri ade org menjerit x?? hmm...


ini telesekop ya murid2... nak jgk.. :)



battle of the band!


oh ya! pada malam itu juga berlangsungnya b.o.t.b! geram btol... perlu ke buat sama hari... tp...pun bagaimana walau, cikgu mya tetap mencuri2 pergi.... heeeee....................... :))


teng..teng..tengg!!
wah wah wah..masa yg ditunggu2.. ha, ni la yg cikgu mya nk smory sgt nehh....pada hari berlangsung nya PAMERAN!! best kot!! sbb dpt tipu bdak2...pergh, part paling best, apabila......

cikgu : okay, kat sini cikgu ade nk buat magic nie... haa...cikgu nk tdung pen nie jatuh bwh tnpa cikgu terbalik kn dia.... haa......cuba adik najmi ckp turun... cikgu nk tgk, turun x tudung pen nie....
anak murid : turun....... (malu2 lg)
cikgu : ermhh....x kuat tue..tudung pen nie x tkut...cuba lg.....
anak murid : turun! (dah makin tinggi volume bdk nie.. ngeee... :D )
cikgu : ala najmi nie....kuat lg...tudung pen nie x dgr nie......die tanak turun pun...
anak murid : EY! TURUN LAAAAA!!!!!!!!!!!!!! (hambik ko! ahahaha...dgn gaya nk lempang tudung pen lg dye bg...haha )

sretttttttttttttttttt...................(bunyi tudung pen turun bwh...)

anak murid : waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~~~~~ (muka terpegun x boley blah.... )
cikgu : najmi, terer la......boley buat magic dah nie....
anak murid : (xkembang kuncup pulak dye annnn.................)

hahaha..actually, group aku buat psl application submarine...kitorg terangkn mcm mna submarine tue boley tenggelam....ala ala yg blaja wktu form 5 tue...sbnrnye, aku picit botol tue nk trunkn tudung pen tue haaa.......tp bdk2 tue xnmpk coz dorg semua fokus kat tudung pen tue haaa........seronok btol ko tgk bdk2 nie muka terpegun x boley blah................hahahaha...............



SASARAN!


penipuan bermula....
yg sebuk2 kat blkg tue nama YAHYA... :D



penipuan diteruskan..
(muka borok x boley blah la ann... )



okay, jgn ingt pensyarah pun boley lepas...
 jht tau..tp minta maaf kot lepas tue...
ngee... :))



kami adik beradik kan...
MENCI AKU...


dah laa...penat la tulih byk2 nie... aci ann kalu cikgu mya tunjuk gmbr je..kn kn...



mari kita buat pertandingan...
CUBA CARI CIKGU MYA....
once again..menci aku....
xpe..tgk t aku pkai heels 3 inchi yall...
ngee... :))



yeahhhhh!!!
pameran selesaiiiii.........
yebaa..yebaaa...
selamat dtg ke kelas sains..
*muntah... :O

setakat ini sahaja dr cikgu mya...
selamat belajar 
dan 
selamat beramal....
:))

btw, ini bf YAHYA.. sama kn mereka berdua... =,="

Dini's 4th Giveaway


oh sesungguhnya..ini pertama kali saya menyertai ape tue.... C.O.N.T.E.S.T.... kekeliruan agak melanda diri ya.. :)  saya di tag oleh cek leyna.. dan diminta untk menetag org lain..okey, disini, saya ingin mengetag :

dan owhh..mungkin jga

(agak suka bermain hyperlink ja disini) :D

penerangan lanjut mengenai contest ini buleh didapati disini ya... :)

Friday, August 6, 2010

wifi oh wifi...

oh ya... bukan main lagi cicak lalu lintas di sini ya...
bukan adinda tidak mahu update...
byk GILA kot nk smory kat yall....pergh, byk kot!!
tp apakah daya...hidup adinda bergantung kepada wifi sekarang..
jd semuanya termasuk dlm draft....
tgk lah nanti esok tulat tungging terbalik, apabila adinda dpt balik beruk adinda, dpt lah smory CEMUAnya!!!.
yeahhh...........
:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...