ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAH HIWABARAKATUH


Saturday, December 18, 2010

15 tips untuk wanita belum berkahwin :)

oh, ini adalah tips yang dapat di amalkan jika anda bangun ketika jam menunjukkan hampir dua angka... mari baca! hebat :)

1. bangun-bangun je terus cari sikat, sepit cantik-cantik rambut anda itu..

2. tukar baju yg lain untuk menunjukkan anda telah mandi di subuh hari..

3. keluar dari bilik dengan memegang hp lalu berkata, 'haha..gila bai, penat kot gua cari dari lepas subuh td x jumpa-jumpa.. untuk lu gua snggup beb x tido lepas subuh...'

4. terus mencampakkan hp di atas mana-mana rak, dan menjerit,'cis, waktu nie pulak nk sakit perut!'

5. terus meluru ke tandas untuk mengambil peluang memberus gigi dengan hebatnya.

6. apabila anda keluar dari tandas, terus capai pisau untuk memotong bawang dan tolong apa yg sepatutnya..

7. jika bonda sudah siap masak, sila tunjuk rajin sambil mengelap dapur dan membuat sambal belacan sebagai mengambil hati bonda anda yg bakal menjadi naga..

8. amaran! sila jangan cuba capai nasi lemak di atas meja sebelum anda membuat kerja.. awas! anda bakal ditempik oleh naga bonda anda..

9. selepas berjaya mengemaskan dapur kering dan basah, sila capai penyapu dan sapulah di mana-mana yang anda suka...

10. nak lg hebat? teruskan dengan aktiviti mengemop lantai di mana yg anda suka..

11. setelah anda berjaya mengemas dan menyapu semua tempat yg ada, barulah anda toleh ke kiri dan ke kanan untuk mengambil peluang breakfast nasi lemak anda..

12. setelah melantak nasi lemak anda, sila berkata, 'ma nie, breakfast tak ajak org pun' untuk menunjukkan anda terlepas makan breakfast sebab tiada org yg ajak..

13. terus duduk di sebelah mak anda sambil lipat baju yg ada, sambil berkata, ' ma, org dah boleh kawen kn..bangun awal, pandai masak, pandai mengemas dan sebagainya! dah boleh kan ma?' lalu berikan senyuman terbaik dan tunjukkan keyakinan yg teguh kepada bonda anda..

14. bergembiralan anda lalu melompat mencium pipi telinga bonda anda, jika beliau menyatakna, 'yes, saya merestukan perkahwinan anda' :) lalu anda katakan lah hal sebenar bahawa anda telah bangun pada jam yg menunjukkan jan hampir angka dua..

15. jangan bersedih jika bonda menoleh kata membuat muka toya mengalah kan anda lalu berkata,'4 tahun lagi..' kerana saya terlalu sudah biasa mendapat jawapan itu acap kali saya bercakap tentang hal ini.. =____="

esok,kita buat lagi! hahaha..







gua tak tahu lah kenapa makan byk pun badan gua tetap papan lapis..









p/s: gua pegi suarasa dekat qb semalam.. mcm nk ckp #$%^&*, xde artis sorg pun! gua mcm nk cili je intan ladyana yg asyik sebut.'pegi tau!'.. mane artis?! mane?! sambil menjegilkan mata kepada beliau... penat gua pakai cantik-cantik walaupun tetap tak cantik.. pergh, memang lepas nie gua takkan terpengaruh dengan segala dusta duniawi ni lg!


4 comments:

sab said...

huhu. sab dtg tgk header yg gg wt ntuk die nieh. wee~ huhu. u already follow my blog ya. sorry. bru pasan ma.. hee..dtg jenguk and follow u back. :)

mya bajuri said...

uh, xpe.. :) thank you sab.. nice to meet u :) thanks to gg too

-hafizah zakaria- said...

mya.. tbe2 rase nk try tips2 kat ats tuh. adeh. konpem kne sound dgn mk..hii~

mya bajuri said...

fizah : fizah xboleh buat macam ni.. fizah dan baik rajin dah, xperlu ini semua.. HAHA

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...