ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAH HIWABARAKATUH


Friday, December 30, 2011

Muzammil Hairiri

Happy Birthday Encik.

Thank you for your kindness, stay through thick and thin together.
Eh, baru nak cukup umur la. =..="
La, yeke?
Selamat datang ke alam dewasa freshie. bahaha. 
Jgn marah nanti kerepott, tanak jaga dah.

Awkward pulop. 
Hm, dah la dah la.

Selamat Hari Lahir yang ke duo poloh encik.
Makin tuo doh.
Moga berjayo loh dalam hidup.
Jago solat nehh. Jadi imam molek-molek. 
Kih Kih. 
Maap lew mengusik sikit.

Akhir kata,
duit nafkah jangan lupa.
bahaha.

THANK YOU. THANK YOU. THANK YOU.
for everything. 
from bottom of my heart.

celine deon sikit. ewah! 
Kih Kih.

okay, i'll stop now.
Sorry, entry tak jiwang mcm last year.
Alah, chill lah kan!
Kata mainstream. :O *bluek.


eh, xde gamba la...
oh, lupa. kene rompak dulu.

entry macam mabuk kenapa tah.
sorry eh. biasa lah tuihh.
eh, tuihh tuihh xboleh sebut eh. *double meaning. :D
haha. 
S.O.R.R.Y. (*,*)v




It doesn't matter where you go in life, what you do... It's who you have beside you.


Thank You love.








Thursday, December 29, 2011

Tentang Dhia

Berapa kilo hingus meleleh?
Berapa liter air mata air yang dapat dikumpul?
Sebaldi? Setalam?

Citt, ada yg sruttt srettt pelan-pelan dekat sofa belakang.
Kih Kih Kih.
Masing-masing toleh, Hang nangis ah?
Mana ada! Sepantas kilat menjawap
Kih Kih Kih.

Apa punya ending.
Ni cerita melayu ka hindustan.
Kih Kih Kih.

3 Idiot pulak.
Kita tutup lampu.
Tgk area mana yg nak ada bunyi srett sruttt nanti
Siap aku bahan.
Kih Kih Kih.


Syabas GB!
Eh, Adi Putra. Saya rela jadi madu awak.
Kih Kih Kih.
Sakai.






The End.
Nora Danish terbaik.
Nilai Positif pun ada.
Jangan Sayang Melebiha DIA.
Ingat tu.

Tuesday, December 27, 2011





Bukan ke sepatutnya,



Perbezaan itu melengkapkan berdua kita.











Thursday, December 22, 2011

Hooooliday yeah!


Laporan Percutian Keluarga Shaari


Pada tak ingat berapa haribulan entah, seramai berapa puluh orang entah dari keluarga Tuan Haji Shaari (atuk gua) telah berjaya bersama-sama berganding bahu untuk melaksanakan percutian konvoi secara beramai-ramai melawat sakan sedar serta bershopping mopping ditempat yang seharusnya. Percutian ini melibatkan 4 buah biji kereta buatan Malaysia khasnya, dan tidak kecuali kereta kesayangan gua yang sangat manja sikit nak rosak itu ini. Alhamdullillah walaupun perjalanan yang saaaaaaaangat jauh telah ditempuhi ( ya la kau, pegi terengganu sampai 14 jam =.=" ), ternyata PFV 2**0 bukan calang-calang kereta walaupun agak manja. Syabas yall! lu bagi gua bangga dengan daya tahan lu. jum masuk race lepas ni. ( sila jangan percaya. gua pemandu berhemah, semut nak lintas pun gua bagi jalan )



Percutian ini melibatkan perjalanan melalui tempat tempat berikut :

Inap desa kuala ketil, HAHA - grik - jeli - lakota? yeke? - dungun - lebuh pantai timur *sesat - dungun - kemaman! yeah yea - kuantan - cherating - sesat mana tah lagi, gua tido - pekan - gambang? yeke? - muadzam shah - kluang - ayer hitam *pagi buta kami p shopping pasar tani kot. MURAH bak hang! - batu pahat *beriani :O - parit raja *kerepek - kluang balik - lebuh raya PLUS, exit tapah - cameron highland - cameron highland - cameron highland *hg jgn buat main, pokok orkid hutan melekap dekat bukit pun kami panjat cabut =..=" - simpang pulai? yeke? - sesat - gua tak pasti turun cameron keluar kot mana - celik-celik dah sampai rumah (kuala ketil bandar metropolitan! yeah) benda pertama sampai rumah : p tgk aquarium and yeaaaa!! semua timbul! joget joget. HAHA



Ya! Ternyata gua begitu malas untuk menaip berjela-jela selepas menunggu gambaq ni nak download bukan main lama. =..=" di sini, saya selaku 70 % co-pilot PFV ingin merumuskan bahawa ternyata melalui percutian ini, pelbagai manfaat telah diperolehi. Ukhwah antara kami semakin rapat antaranya mampu untuk tido sebantal dan saling tarik selimut mahupun mandi bersama. itu dusta. Selain itu, kami juga mampu mengenal erti kesabaran apabila asyik sesat ke sana ke mari walaupun sdah lewat malam. Daya tahan kami untuk berlapar juga semakin meningkat apabila tiada RNR yang terdapat makanan sewaktu perjalanan dari pahang ke johor. 



Akhir kata, sesungguhnya, saya berharap agar percutian seperti ini sering kali diadakan kerana terdapat pelbagai faedah yang akan diperoleh. Percutian selama seminggu ini sangat mengkagumkan. OHHHHHHHHHHHHHHHH-SEM!!!!




1st pit stop untuk berhenti makan, nearby pulau banding





Segala along, alang, ucu, maksu, makngah semua





Ni dkt pncak bukit - grik. Berkabus maha dasyat. SEJUKK beb!


Teksi Terengganu warna kning hitam, siap ada sticker, TERENGGANU HEBAT. terbaik!


Cherating. Ada org surfing beb! power guh kuantang ni


Air tak pasang tapi ombak rindu laut bergelora kot.


Hai saya Aleesya, saya suka berlagak innocent walaupun saya punya salah. Grr


Otw panjat Cameron Highland, sempat la bye2 org asli kiri kanan

Kabus Kabus Kabus. Sejukkkk OHSEM






Hamek kau, bunga lagi besar dari tapak tangan


Single! Mai! Mai! Boleh hntar resume. :)


Besa la, kaktus warna warni merata menjalar jalar

Bunga lagi besar dari muka. Ya la ya la, mentang gua tak besaq2. =..="

Ladang teh KONON. nak jugak.




okay, cukup berged-ged semua. dengan ini tamatlah riwayat percutian bagi sesi 2011 ini. ALHAMDULLILAH. Selamat Semuanya. Btw, oh-sem kot ganu. Ada sekali dekat traffic light, ada notice board kat tiang lampu tulih gini, "Tak malu ke? Buang sampah dari kereta anda." WAAAA. Hebat hebat. Kalau gua jd gabenor nanti KONONNYA, gua praktikkan dekat bandar metropolitan kuala ketil gua ni. HIHI.

p/s : maap salah silap naaaa...

Wednesday, December 21, 2011

Wordless Wednesday


Apakah?








: kamera koman, memang la byk noise. =..="

Monday, December 19, 2011

Rezeki Lain Lain

Selama ni bersungguh-sungguh kita minta.
Tak putus-putus.
Tapi kenapa la tak dapat-dapat.
Sampai orang lain yang sampai dulu.
Apa lagi. Menangis kalbu la bila orang lain dapat kita tak dapat.
Adat anak bongsu :')

Tiba, baru sedar.
Kenapa la tak sampai lagi rezeki aku.
Setiap hari aku minta. Tak putus-putus.
Halangan kekal halangan. Semakin bertambah pula tu.
Baru tersedar, mungkin rezeki belum sampai.
Berubah tanggungjawab bukan senang.
Bukan hal kupas kulit kacang.

Mungkin salah seorang belum cukup bersedia.
Atau mungkin dua-dua belum bersedia.
Secara pemikiran mahupun selok-belok kehidupan.
Untuk memikul tanggungjawab yang sebeban beratnya.
Mungkin ini yang DIA nak aku sedar.

Tak perlu risau. Tak perlu gundah.
Akan DIA permudahkan sendiri perjalanan.
Jika telah tiba masa untuk rezekimu datang tiba.


TAHNIAH WAN. SEMOGA DIPERMUDAHKAN SEGALA URUSAN HIDUP BERDUA. 
 
 


 He'll show the best for us.
:)





Saturday, December 10, 2011

break

Take a break with kit kat

Its holiday time with the BIG FAMILY!!

sungguh sibuk mengalahkan datuk melawat pedalaman.
maklum la sejak akhir ni dapat bakat terpendam. Apakah? Tunggguuuuuuu..

yah yah! cuti cuti semenanjung.

kuala ketil - cameron - terengganu - johor   =..=" - ipoh - penang - kuala ketil 

insyaALLAH.

Doakan perjalanan konvoi kami semua selamat hendak-Nya.

banyak nak story nanti.
so long and good byeeee..

nanti jumpa lagi :)


Thursday, November 24, 2011

i've learned that it takes years to build up trust,
and it only takes suspicion, not proof to destroy it






it wasn't your fault, its was mine for believing every words you said.






behind every entrusting girl is a boy who taught her to be that way.












kalau la sayang tu boleh padam pakai pemadam ja
dah lama aku padam.

Wednesday, November 23, 2011

Rancangan DIA

kita tak pernah tahu apa yang akan jadi di masa hadapan.
apa kerjanya. apa ceritanya. apa hidupnya lagi.
tak pernah tahu apa.
kita hanya boleh merancang untuk mendapat yang terbaik.
hanya boleh merancang.



kadang-kadang kita bingung,
kadang-kadang kita yakin,
kadang-kadang berbelah bahagi,
kadang-kadang terlalu gembira,
tatkala sibuk merancang masa depan.


setiap tindakan yang diambil,
pasti terdapat kesan yang mendalam.



Contoh terdekat, diri sendiri :



Universiti Malaya ---->  IPGM Tun Hussein Onn.





Kesan :
- jarak perjalanan pulang ke kampung semakin meninggi : Kedah vs Johor
- jarak perpisahan semakin bertambah.
- konflik hubungan semakin meningkat
-jati diri makin kuat
-daya kematangan semakin meningkat
-berbagai dugaan singgah tanpa henti
-pelbagai pengalaman bersawang di hati






kadang kita tak sedar semua ini yang terbaik untuk kita, walaupun kita punya impian yang meninggi namun ia masih belum tentu yang terbaik untuk kita. sungguhnya, perjalanan sebagai seorang pelatih guru bukan hanya sekadar melompat di batu besar. perlu meniti ribuan batu kecil yang punyai lumut yang licin sebelum melangkah ke batuan yang besar. akhlak perlu dibina, iman perlu ditambah. ini yang terbaik untuk diri. ini yang terbaik. aku percaya. Terima Kasih TUHAN.

Tuesday, November 1, 2011

KERAJAAN MALAYSIA AKAN HARAMKAN PEMAKAIAN TUDUNG DI IPTA & IPTS TERMASUK SEKOLAH.


PANAS! --> KERAJAAN MALAYSIA AKAN HARAMKAN PEMAKAIAN TUDUNG DI IPTA & IPTS TERMASUK SEKOLAH.

Pihak menteri juga sudah mengeluarkan notis bagi pengharaman pemakaian tudung ini di semua IPTA dan IPTS dan juga akan menghantar notis ini ke sekolah-sekolah. Pihak menteri juga telah menyenaraikan beberapa jenis tudung yang haram dipakai sewaktu berada di dalam sekolah ataupun kawasan kampus antara jenis...... tudung yang tidak boleh dipakai ialah:-









































































1. TUDUNG SAJI.
2. TUDUNG PERIUK.
3. TUDUNG TERMOS.
4. TUDUNG CAT.





p/s "jangan marah nanti cepat tua :)

Friday, October 14, 2011

mahu cuba?


adakah anda punyai inkuiri mengenai sesuatu?

penukaran tarikh peristiwa penting mungkin?

ataupun tarikh lahir mengikut bulan islam?




panggggggg!

tak payah nak mcm iklan sgt..  =..="








selama ni kita tahu birthday ikut kalendar Masihi/Omputih ja..

apa kata kita cuba tgk ikut kalendar Islam?

serius, SERONOK!

sebab saya baru tahu yang saya lahir bulan Syawal.. yeay! yeay!




nak cuba?

klik SINI

boleh sama sama share kalau mahu :)

bulan

kita melihat bulan yang sama 
sama ada di utara selatan mahupun south korea
namun sama ada sedar mahupun tidak
bulan purnama pada bulan ini
bermula 11 Zulkaedah 1432H lagi
bermula lebih awal
bertahan lebih lama
mungkinkah punyai petanda dariNYA

masyaALLAH, sungguh aku leka

Wednesday, October 12, 2011

kantoi



apabila log in facebook si bf secara diam dan bersembunyi untuk proses menggeledah


dan terus asyik meneliti status-status sekeliling


mentilik segala video yang terpangpang


terlalu asyik dan ghairah untuk melaksanakan status baru


yes dah siap! tgk berapa byk yg like.. *klik post status














dan selang 2 minit..




pooooooommmmmmmmmmmmm!
































































































































alamak! ni bukan fb aku! oh jammmmmmmmmmmm




kantoi sudah. 


jum tarik selimut tido cepat-cepat.


the end. =..="

Sunday, October 9, 2011








Oh Lord, may this trust will no longer built.


Monday, October 3, 2011

masalah diri sendiri.



mungkin dulu sentiasa ada yang mendengar walau di tengah malam buta
dengan itu, mungkin hati ini lebih reda tatkala menghembuskan awan derita
tak selama kita mampu meminjam bukan empunya selamanya
kita juga masih mempunyai hak sendiri
yang juga tak mungkin benarkan orang lain menyentuhnya
walaupun hanya sebagai kakanda. tak mungkin juga




bila semuanya sudah tiada
hak kembali kepada tuan empunya
terima kasih atas segala keluh nasihat supaya sentiasa belajar dalam dunia
belajar mengenai manusia, belajar mengenai perasaan, belajar mengenai hubungan
bila rasa ini dipendam sendiri, jauh diri menyimpang jalan
rohani tidak mampu mengawal emosi
ini masanya untuk belajar sendiri




tak selamanya kita memerlukan pendengar
tak selamanya kita perlukan pertolongan
aku cuba mengawal emosi sendiri
masih belajar walau sukar
supaya tidak menguasai diri
adalah satu pelajaran sangat mencabar rohani







terima kasih kawan.




image : Cik Fizah Cantik








minta maaf. aku masih bertatih untuk belajar mengenai sabar dan pengorbanan hati.

Thursday, September 29, 2011

tiada tajuk



mungkin lelaki annoying tengok perempuan over

macam mana

aku annoying tengok lelaki over?

Tuesday, September 20, 2011

Auburn - A.A.H

video




It's Auburn
And J.R.


'Cause I'm all about him, him, him, him, him
And he's all about me, me, me, me, me
And we don't give a dang, dang, dang, dang, dang
About nobody-e-e-e


'Cause I'm all about him, him, him, him, him
And he's all about me, me, me, me, me
And we don't give a dang, dang, dang, dang, dang
About nobody-e-e-e


Well, had him shooting for me like a ball team
Every guy was a knock out, Don King
But none of 'em had smarts, that's my thing
It's not enough to have balls, Spalding, ha
One day by Starbucks
I bumped into a guy rocking black Chucks
He said "Excuse me, beautiful," I said, "Aww, shucks"
And then he asked, "Well, ay, wanna grab lunch?"


Never ever met a guy so fly
Got me hooked like apple pie, I
Think I'm falling and I don't know why
But I won't fight these butterflies


'Cause I'm all about him, him, him, him, him
And he's all about me, me, me, me, me
And we don't give a dang, dang, dang, dang, dang
About nobody-e-e-e


'Cause I'm all about him, him, him, him, him
And he's all about me, me, me, me, me
And we don't give a dang, dang, dang, dang, dang
About nobody-e-e-e


And I swear what we have is just super cool
The way he's always in my head like a Bluetooth
I got a text from him, he said come through
Told me that he wants to kick it, Kung Fu
Don't do nothing much at all
Just we and his boys watching football
He asked for a kiss (Muah) So I gave him two
He said, "Well, thank you, baby," I said, "You're welcome, boo"


Never ever met a guy so fly
Got me hooked like apple pie, I
Think I'm falling and I don't know why
But I won't fight these butterflies


'Cause I'm all about him, him, him, him, him
And he's all about me, me, me, me, me
And we don't give a dang, dang, dang, dang, dang
About nobody-e-e-e


'Cause I'm all about him, him, him, him, him
And he's all about me, me, me, me, me
And we don't give a dang, dang, dang, dang, dang
About nobody-e-e-e


No, I don't need no fancy cars
And I don't need no diamond rings
My baby is all I need and more
'Cause I don't need those extra things


It's not about you (Oh-oh-oh-oh) (It's not about you)
It's not about them (Oh-oh-oh-oh) (It's not about them)
It's all about me (Oh-oh-oh-oh) (It's all about me)
And it's all about him (Oh-oh-oh-oh) (It's all about him)


Yeah, yeah, yeah, yeah
Yeah, yeah, yeah, yeah
Yeah, yeah, yeah, yeah
Said it's all about him, yeah


'Cause I'm all about him, him, him, him, him
And he's all about me, me, me, me, me
And we don't give a dang, dang, dang, dang, dang
About nobody-e-e-e


'Cause I'm all about him, him, him, him, him
And he's all about me, me, me, me, me
And we don't give a dang, dang, dang, dang, dang
About nobody-e-e-e


(Oh-oh-oh-oh) 'Cause I'm all about him
(Oh-oh-oh-oh) 'Cause I'm all about him
(Oh-oh-oh-oh) I'm all about him
(Oh-oh-oh-oh) And we don't give a dang, dang, dang
(Oh-oh-oh-oh) It's all about you
(Oh-oh-oh-oh) It's all about you, boy
(Oh-oh-oh-oh) It's all about you
(Oh-oh-oh-oh) 






p/s: lirik yang murni, tiada unsur katil katil ni :D HAHA




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...